Editorial

Una vaga insostenible

El conflicte del taxi està portant els treballadors del sector, taxistes i xofers de VTC, al límit i Barcelona a una situació de col·lapse insostenible, que afecta els seus habitants, els seus visitants i la imatge de la ciutat mateix. És obvi que cal trobar una solució ràpida i durable al problema; i que la Generalitat, l’administració responsable en aquesta qüestió, ha de liderar la recerca d’aquesta solució. Però és igualment obvi que la taula de negociació ha d’incloure totes les parts implicades i això vol dir els taxistes, els VTC i l’administració local, com a mínim la de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

El món està en constant moviment i no hi ha escenaris o sectors immunes a aquesta evolució i modernització. El que cal és una regulació que en aquest cas permeti conviure el servei que proporcionen els taxis amb el que proporcionen les empreses de VTC. La conselleria de Territori ha fet el primer pas fixant unes condicions, que han de ser el punt de partida de la discussió. A partir d’aquí, les dues parts hi hauran de posar de la seva part per trobar una solució equilibrada. Les reunions de dissabte i diumenge van fer una part del camí, però s’ha de completar.

Mentrestant, el dret a la vaga i a la defensa dels drets dels treballadors és inqüestionable. Per això és tan legítima la protesta dels taxistes, com la dels conductors de VTC. El que és inacceptable des de qualsevol punt de vista són les agressions, amenaces i insults que s’han reproduït de nou en el marc i amb l’excusa del conflicte laboral. Tota la raó que puguin tenir els taxistes en la seva reivindicació la poden perdre en el moment en què membres d’aquest col·lectiu decideixen atacar els cotxes de VTC i els seus conductors i passatgers. Unes accions que no han de quedar impunes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia