Editorial

Les presses del Tribunal Suprem

El judici al Tribunal Suprem espanyol contra una part dels responsables polítics catalans del referèndum de l’1-O –una vista de caràcter clarament polític que, cal recordar-ho, no s’hauria d’haver celebrat mai–, està provocant greus indefensions en els acusats que estan empresonats, sobretot a causa de les presses que s’ha imposat el president del Tribunal, Manuel Marchena, de voler acabar les sessions abans de les eleccions generals previstes per al 28 d’abril vinent.

Unes presses del tribunal que, tant ahir, com, sobretot, dimecres, van provocar que les sessions s’allarguessin durant més de deu hores, sense tenir en compte que els acusats presos han de patir, diàriament, llargs trasllats des de les presons a l’extraradi de Madrid i que s’han de llevar molt aviat després d’haver pogut dormir molt poques hores. Una situació que provoca una indefensió clara per als acusats, sobretot davant els llargs interrogatoris que han de suportar. Unes dures condicions contra la defensa dels polítics catalans que s’afegeixen al fet d’haver de contrarestar una acusació i un tribunal que, des del primer moment, han demostrat que actuen amb clars criteris polítics.

Un judici polític en què dimecres va intervenir el rei Felip VI, d’una manera totalment irregular tenint en compte el paper d’àrbitre que li reserva la Constitució Espanyola, aquella que el mateix monarca advoca sovint. El rei, en clara referència a les afirmacions davant el Suprem dels líders sobiranistes, va mantenir que no és “admissible” apel·lar a una “suposada democràcia per sobre del dret”, obviant directament que va ser el dictador Franco qui va entronitzar els Borbons en el poder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia