Editorial

La querella a Torra enroca el conflicte

Les estructures de poder de l’Estat espanyol mantenen la judicialització del conflicte polític perquè se senten més fortes en l’estratègia de la imposició. Més enllà del judici per l’1-O que se celebra al Tribunal Suprem, el darrer episodi és la querella presentada per la fiscalia a instàncies de la Junta Electoral Central i que ha admès a tràmit el TSJC. Estem davant una nova mostra de la falta de voluntat de l’Estat espanyol d’afrontar des de la política el que és una discussió d’aquesta naturalesa. I no fa altra cosa que enrocar el conflicte. No podem oblidar que el president Puigdemont va ser obligat a exiliar-se, que es va vetar la legítima candidatura de Jordi Sànchez a la presidència, que es va empresonar Jordi Turull en plena sessió d’investidura i que ara es busca inhabilitar el president Torra mitjançant aquesta querella. Al marge de la persona que l’ocupa, la presidència de la Generalitat és una institució representativa dels catalans. Per això l’ofensiva sistemàtica de l’Estat a la institució de la presidència és un atac en tota regla al país.

La Junta Electoral Central ha abandonat el seu paper d’àrbitre entre partits i s’ha erigit en un censor ideològic controlat per l’unionisme. Limitant drets fonamentals com el de llibertat d’expressió. I coartant d’aquesta forma el que són expressions reivindicatives i no partidistes com es vol fer creure. Davant aquest biaix totalitari i la falta de respecte a les institucions catalanes i a la voluntat majoritària dels ciutadans catalans expressada en l’elecció de la presidència, cal apostar per més democràcia i reiterar la voluntat expressada sempre per l’independentisme que la solució pacífica arribarà des de la política i el diàleg i mai per la via de la imposició i la repressió judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia