Editorial

Nova gran mobilització sobiranista

Milers de persones van tornar a respondre ahir a la crida de l’ANC i es van manifestar a Barcelona per la independència i per la llibertat dels presos polítics, la fi de la repressió policial i judicial i el retorn dels exiliats. Es tracta d’una altra gran demostració multitudinària i de força de l’independentisme i dels favorables al dret a decidir. Pocs llocs del món poden presumir d’haver tret al carrer des de fa nou anys milers de persones no un sinó, fins i tot, més d’un cop l’any. També, com és habitual, de manera pacífica. La manca d’unitat estratègica i les desavinences que han fet evidents els últims mesos els diferents partits sobiranistes sobre el camí a seguir a partir d’ara no han desanimat, doncs, l’independentisme, que va tornar a demostrar que no defalleix, malgrat els pals a les rodes dels propis i la dura repressió engegada per l’Estat espanyol. Fa temps que l’independentisme es mobilitza de manera multitudinària –des de la gran manifestació del juliol del 2010 arran de la sentència contra l’Estatut–, i res fa pensar que la seva capacitat de convocatòria minvi, sobretot perquè des de l’altra banda no hi ha cap altra resposta que la repressió i la negativa a una sortida.

La manifestació d’ahir a la tarda va estar presidida majoritàriament per crides a la independència i al dret a decidir, però també, evidentment, per la imminent sentència del Tribunal Suprem en el judici pel referèndum de l’1-O. Una sentència que marcarà els pròxims mesos de l’activitat política a Catalunya i a l’Estat. La resposta a la repressió segur que serà contundent per part de la societat catalana, que ahir va demostrar de nou que aposta per posar davant del mirall un Estat espanyol incapaç d’afrontar políticament la qüestió catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia