Editorial

Nerviosisme a la Cambra d’Espanya

El comunicat de la Cambra de Comerç d’Espanya en què interpel·la la Cambra de Barcelona és un nou símptoma del grau de nerviosisme instal·lat en la majoria d’institucions espanyoles davant les reivindicacions democràtiques que emergeixen de la societat catalana. En aquest cas, des del teixit empresarial que demana una resposta unitària i pacífica a una sentència condemnatòria dels dirigents polítics encausats. La irada reacció de la cambra espanyola és una mostra de censura, com el rebuig al procés de consultes engegat per la cambra catalana respecte a les conseqüències per a les empreses en cas de constituir-se un estat català independent en el marc de la UE. Una pregunta que, d’altra banda, ja va ser plantejada per l’equip de govern anterior, pròxim a l’unionisme. La qual cosa certifica que el que preocupa Madrid és que l’actual ple cameral de la capital catalana sigui majoritàriament de caire sobiranista després d’unes eleccions democràtiques.

La Cambra d’Espanya recorda que les cambres de comerç són institucions que es deuen a la defensa de l’interès general del comerç, la indústria, els serveis i la navegació. Uns interessos que semblen ben defensats representant la petita i mitjana empresa com és el cas de l’ens de Barcelona presidit per Joan Canadell i que, no es pot oblidar, gaudeix de total autonomia. Més que no pas l’ens que presideix sense elecció directa José Luis Bonet, sotmès com està als interessos particulars d’una oligarquia empresarial. Sense oblidar que la cambra espanyola s’allunya dels preceptes camerals quan fa política defensant la unitat d’Espanya o la monarquia parlamentària. Conceptes que poc tenen a veure amb l’interès general del comerç o les empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia