Editorial

Contagi empresarial al Mobile

El coronavirus de Wuhan, que durant les últimes setmanes ha causat 906 morts a la Xina, dos més a Hong Kong i les Filipines i més de 40.000 infectats, no ha arribat pas a Catalunya, on no se n’ha detectat cap cas, però sí que hi ha arribat la seva ona expansiva, després que cinc grans marques (LG, Ericsson, Nvidia, Amazon i Sony) han anunciat que no participaran d’aquí a dues setmanes al Mobile World Congress de Barcelona per evitar riscos. La seva decisió, per descomptat, és respectable, però cal emmarcar-la no pas en dades objectives sobre el risc de contagi que hi ha a Barcelona ara o durant el Mobile, sinó a criteris particulars i intransferibles d’aquestes empreses, probablement influïts per una percepció subjectiva i magnificada del risc i, per tant, de la màxima prudència preventiva que cal aplicar en la decisió d’enviar personal o no a una fira mundial important com aquesta.

No hi ha coronavirus ni a Barcelona ni a Catalunya. El Departament de Salut ha activat totes les mesures i tots els protocols necessaris perquè el sistema pugui detectar, aïllar i tractar immediatament qualsevol cas que pugui sorgir. Addicionalment, la mateixa organització del Mobile ha pres mesures dràstiques, com ara evitar l’accés de persones que vinguin de la província de Hubei (la zona més afectada) i de persones que hagin estat a la Xina en els últims quinze dies, i també mesures de major control sanitari i d’higiene dins el recinte del congrés. No hi ha, per tant, més amenaça de contraure el coronavirus de Wuhan al Mobile, a Barcelona o a Catalunya de la que hi pugui haver a les seus i als països d’origen d’aquestes empreses. Cal extremar la prevenció i les garanties, però cal defensar la celebració del Mobile tal com estava prevista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia