Editorial

El clam de la petroquímica

Tarragona va viure ahir una jornada històrica, amb una vaga de la indústria petroquímica que per primer cop ha tingut un seguiment del cent per cent i una manifestació ciutadana també massiva, reclamant més seguretat tant per als treballadors com per a les persones que habiten i conviuen a prop d’aquesta indústria. Cinc setmanes després de la brutal explosió química a l’empresa Iqoxe, que va provocar la mort de dos treballadors i un veí de Tarragona, la reivindicació posa en relleu l’alarma social i laboral que ha deixat l’accident, i la lentitud i falta de concreció de la resposta, sobretot pel que fa als perjudicats per l’accident.

El petroquímic és un sector industrial important per a l’economia de Tarragona i de Catalunya, que dona feina a un col·lectiu de 35.000 persones. En aquest sentit, el lema de l’aturada (“Per una petroquímica forta, més seguretat i menys precarietat”) interessa a tots igual, treballadors, empresaris i administració, però interpel·la sobretot les empreses i el govern, perquè finalment és d’ells de qui depèn que les mesures de seguretat, de prevenció i els protocols d’actuació en cas d’accident siguin suficients i efectius per evitar més episodis com els viscuts aquell 14 de gener a Tarragona.

Cal escoltar la reivindicació d’ahir, doncs, per la rellevància econòmica del sector, però també cal fer-ho per tancar amb celeritat les ferides obertes amb aquella tràgica explosió, que encara s’està investigant. Cal aclarir i explicar les causes concretes que la van provocar, cal que els responsables n’assumeixin les conseqüències i cal que els perjudicats per les destrosses de l’explosió, que han viscut aquestes setmanes amb sensació d’indefensió, tinguin mecanismes de reparació més àgils, perquè ells segur que no tenen cap culpa del que va passar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia