Editorial

Badalona, davant una nova crisi

El lamentable episodi protagonitzat per l’exalcalde de Badalona Álex Pastor, que va dimitir després d’haver estat detingut per haver agredit dos mossos d’esquadra, en estat d’embriaguesa i havent-se saltat el confinament, ha fet aflorar, de la manera més crua, una nova crisi municipal en una de les ciutats més importants de Catalunya. No és la primera dels darrers anys, ni de bon tros, però aquesta vegada, a la coneguda dificultat de l’aritmètica municipal, s’hi suma que arriba per un fet traumàtic que ha commocionat la ciutat i en una situació d’incertesa per una gran crisi general derivada de la Covid-19 que, segons totes les previsions, ho regirarà tot.

La reacció del PSC, que va suspendre de militància Álex Pastor només unes hores després de la seva detenció, era l’única alternativa possible del partit, tot i que la celeritat, la contundència i la fredor del simple comunicat amb què va fer pública la decisió va ser sorprenent, acostumats com estem que els partits siguin més contemporitzadors en casos que afecten els seus militants amb càrrecs rellevants. Però si la rapidesa amb què van actuar els dirigents socialistes va ser motivada perquè tenien indicis que Pastor no complia amb els deures de l’alcaldia a causa de problemes personals, van anar tard.

Les forces d’esquerra tenen de nou sobre la taula el difícil repte de posar-se d’acord per governar la ciutat en un context inèdit, mai vist fins ara. No ho tindran fàcil perquè, als recels que s’han creat entre els diferents grups municipals des de fa temps, s’hi suma la crisi brutal que ens espera. Mentrestant, Xavier García Albiol es proposa com a alcalde, amb l’argument, gens menor i irrefutable, que va ser el més votat en les eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia