Editorial

Explicar, assignatura pendent

Es mantenen obertes moltes incògnites sobre com acabarà el curs escolar i respecte de com començarà el següent. Potser no es poden tenir les certeses que la comunitat educativa desitjaria, però la política de comunicació que ha seguit fins ara el Departament d’Educació ha contribuït a generar una sensació de descontrol que té desorientats directors dels centres educatius, professorat, pares i, per descomptat, alumnes.

Podem convenir que l’estat d’alarma, i l’evolució de la pandèmia, lliga de mans i peus els responsables del Departament, però no pas més que els de les conselleries de la presidència de Salut o d’Interior, que estan apareixent cada dia a donar explicacions davant de la ciutadania. Bargalló va comparèixer al Parlament, fet que cal realçar, però el sector reclama informació concreta, en comptes de declaracions esparses, ara aquí, ara allà, algunes de les quals són posades després en quarantena pel mateix govern, com ha passat aquest mateix cap de setmana. En aquest sentit, la roda de premsa convocada per a avui és una bona notícia. Més val tard que mai.

Si Educació encara no disposa de prou elements per saber amb certesa en quines condicions s’acabarà el curs i com es reprendrà l’activitat docent al setembre, que ho expliqui. Sense embuts. Amb transparència. En la situació en què ens trobem és preferible exposar les incerteses que crear confusió per incompareixença o per una estratègia de comunicació poc travada, un punt erràtica. No s’estalviarà les crítiques, perquè és impossible governar a gust de tothom, però la ciutadania estarà al corrent de la feina que s’està fent des del Departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia