Editorial

La difícil represa del món cultural

El món de la cultura continua vivint el seu present i el seu futur amb molta incertesa, dies després que comencés el desconfinament. Superats els tres mesos d’inactivitat, amb molts professionals a l’atur i un munt de projectes ajornats o, simplement, aturats sense data, les mesures de prevenció de la pandèmia que han obligat a reduir, per exemple, aforaments en teatres i sales de cinema i de concerts estan fent que la tornada a la normalitat gairebé una utopia.

El sector de les indústries culturals, en general, presenta molta precarització, amb feines que no són fixes i professionals que estan pendents constantment de projectes, i la pandèmia no ha fet més que agreujar aquesta situació. I si bé la represa de l’activitat comença a assolir certs nivells de normalitats en museus, biblioteques o les llibreries, en altres sectors, com el teatre, el cinema o els concerts, la crisi sanitària i econòmica ha colpejat molt fort i tot just es comença a veure la llum al final del túnel, com és el cas dels festivals d’estiu, al final, amb moltes més actuacions de les previsibles fa només dos mesos.

El sector està pendent també de com s’acaben concretant totes les ajudes anunciades per la Generalitat, l’Estat i algunes grans institucions municipals com l’Ajuntament de Barcelona, mesures que són clau per evitar que moltes empreses facin fallida i que molts professionals es vegin abocats a l’atur o buscar camí en altres camps. El món de la cultura recorda, finalment, que durant la pandèmia, ha estat clau per al benestar moral de molts ciutadans i no oblida la seva reivindicació, bàsica per al seu futur, que el govern hi destini el dos per cent del pressupost global.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia