Editorial

Una nova seu per guanyar eficiència i servir més bé

Després de mesos d'obres i quan ja s'hi han instal·lat la majoria dels serveis, el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, inaugura aquest matí la nova seu de la institució a Girona. Amb ella, la ciutat ha recuperat un edifici històric –l'antic hospital de Santa Caterina– i s'ha dignificat l'illa de cases on estava situat, un gran espai al centre de Girona que, amb l'entrada en servei de la nova seu, guanya presència i centralitat.

La inversió per reconvertir el malmès edifici de l'antic centre hospitalari i aixecar al seu voltant diferents edificis nous ha estat, certament, important i, segurament, en els temps de crisi actuals no s'hauria pogut fer. Tot i això, l'operació ja és rellevant pel fet que s'ha posat fi a l'atomització dels diferents departaments de la Generalitat per la ciutat, amb els avantatges d'estalvi que això suposa, no només perquè es deixen de pagar uns quants lloguers, sinó perquè els ciutadans saben que no els caldrà moure's de l'edifici per fer diversos tràmits.

Un cop gairebé enllestits els trasllats dels diferents departaments, amb la complexitat tècnica i humana que qualsevol trasllat comporta, un dels reptes que tenen ara els responsables de la Generalitat a Girona és aconseguir que la nova estructura d'atenció al públic –amb una finestreta gairebé única– funcioni cada cop més bé. Certament que caldrà temps per al rodatge de tot plegat i que els ciutadans sabran entendre les deficiències que hi pugui haver en aquests primers moments, però no s'ha d'oblidar que ells són, justament, al servei de qui l'administració treballa i per a qui s'ha aixecat la nova seu del govern a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia