Editorial

Judici a la llibertat parlamentària

Quatre membres de l’antiga mesa del Parlament de Catalunya, més l’exdiputada de la CUP Mireia Boya, seran jutjats a partir d’aquest dimarts en una judici polític que no hauria de tenir mai lloc en una societat plenament democràtica i que respon, només, a la judicialització de la política catalana endegada per l’Estat contra el moviment independentista.

Que diferents membres de la mesa del Parlament i una antiga cap d’un grup parlamentari vagin a judici acusats d’haver permès un debat polític, amb l’excusa que van desobeir el Tribunal Constitucional, és una aberració judicial que només s’entén per com l’aparell de l’Estat ha mogut tots els fils al seu abast per intentar frenar com sigui el procés cap a la independència i també per castigar els polítics dels diferents partits que l’impulsaven. Un càstig, dur i totalment injust, que, en el cas del Parlament, va tenir un precedent molt greu quan el Tribunal Suprem va condemnar a 12 anys de presó l’expresidenta de la cambra catalana Carme Forcadell, sense cap altra responsabilitat que haver permès, igualment com la resta dels membres de la mesa, el debat polític. Perquè, què ha de fer un parlament sinó debatre propostes polítiques? Quina ideologia és aquesta que vol limitar un poder, el del debat en una cambra escollida democràticament pel poble, del qual és la màxima representació. L’ombra de l’autoritarisme que durant tants anys ha enterbolit l’Estat espanyol torna a planar de nou sobre les institucions.

Davant aquests plantejaments no cal sinó l’absolució per part dels magistrats del Tribunal Superior de Catalunya. No tenen cap més sortida si no volen veure enterbolides les seves carreres per una decisió judicial contrària als principis mínims de qualsevol democràcia. Malauradament, sabem que el braç judicial ha tingut un paper destacat en la repressió que ha patit el moviment independentista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia