Editorial

Pedro Sánchez al Gran Teatre del Liceu

Els copets a l’espatlla que va rebre Pedro Sánchez del Cercle d’Economia divendres passat es van convertir en aplaudiments entusiastes de les 300 persones de la “societat civil” catalana que van acceptar la invitació de La Moncloa i van ser ahir al Gran Teatre del Liceu per escoltar la conferència ‘Retrobament, un projecte de futur per a tot Espanya’. Aplaudit a dins i escridassat a fora, el president del govern espanyol va anunciar el que s’esperava: el Consell de Ministres tramitarà avui els indults per als nou presos polítics. No ens cansarem de repetir que benvinguda sigui qualsevol mesura que pugui alleugerir el patiment dels homes i dones injustament empresonats i el de les seves famílies. Per tant, els indults, millor avui que demà, perquè els que en seran beneficiaris ja fa més de tres anys que són a la presó, però també constatem, una vegada més, que la solució al conflicte entre Catalunya i Espanya només pot arribar per la via de l’amnistia i un referèndum d’autodeterminació, conceptes polítics que provoquen al·lèrgia a la dreta i a la ultradreta espanyola i també al PSOE.

L’acte del president espanyol d’ahir va ser pura propaganda. No calia un títol tan ampul·lós com el de la conferència per anunciar que tramitarà els indults. De fet, no calia l’acte. La concòrdia, el retrobament, la voluntat de diàleg no són projectes per al futur d’Espanya. Són, en tot cas, desitjos que no cal una conferència per expressar-los. Potser per això, per la falta de contingut, va durar menys del que es podia preveure. En realitat, va ser el punt culminant d’un ‘crescendo’ informatiu que ha anat gestionant a conveniència i que no es pot deslligar, de cap manera, del duríssim informe que va aprovar ahir l’Assemblea de Parlamentaris del Consell d’Europa –que va aixecar les ires d’una part de la magistratura espanyola, del PSOE, PP, Vox i Ciutadans– que impugna el judici del Tribunal Suprem pel procés, demana la llibertat dels presos polítics i la retirada de les euroordres dels exiliats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia