Editorial

Alerta malgrat el bon ritme de vacunació

Avui ja no és obligatori portar la mascareta a l’exterior sempre que es garanteixi la distància del metre i mig amb persones que no són de la mateixa unitat de convivència. Acabem de passar una revetlla de Sant Joan amb força aparença de normalitat, pendents encara de si haurà tingut efectes en les dades epidemiològiques. A les platges s’hi han aplegat multituds amb ganes de festa en una de les nits de l’any que surt més gent al carrer. També són plenes a vessar de dia. Estem en l’equador d’un llarg pont en què han reobert els locals d’oci nocturn fins a 2/4 de 4 de la matinada, després de més d’un any de romandre tancats. Les imatges de terrasses plenes i el cartell de “complet” en establiments turístics no ens resulten estranys. Totes aquestes circumstàncies, que ens comencen a retornar a com ens comportàvem abans de la Covid-19, es produeixen quan s’anuncia que un 50,1% dels catalans ja tenen com a mínim la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus i que un 32,3% de la població total ja té la pauta completa.

La campanya de vacunació és la causa fonamental de la progressiva caiguda de les restriccions i, per tant, de la recuperació d’hàbits que teníem abans de la pandèmia. El ritme de vacunació a Catalunya és el que permet l’arribada de dosis i la logística per dispensar-les, altament satisfactòria. Els percentatges de persones vacunades van permetent, doncs, una certa tornada a la normalitat; però, una vegada més, cal insistir que la pandèmia no s’ha acabat i que el virus es continua transmetent, ara especialment entre la població més jove. Hi ha el perill que en treure’ns la mascareta, en veure els percentatges de vacunats i en recuperar espais de llibertat que ens han estat vetats ens oblidem de les precaucions que encara hem de mantenir. Que serveixi de toc d’alerta el repunt de contagis que ha tornat a anar a l’alça durant sis dies consecutius a Catalunya i els brots que s’han detectat a Mallorca i a Menorca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia