Editorial

Nou atac judicial al Parlament

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) condemnant a una pena d’inhabilitació el diputat i membre de la mesa del Parlament Pau Juvillà per desobediència a una resolució de la junta electoral demostra l’enquistament del conflicte polític entre Catalunya i Espanya, oficialment instal·lat en un escenari de desescalada i de diàleg que és pur decorat davant la determinació de l’Estat de continuar tibant la corda, d’imposar la seva llei amb criteris ideològics per sobre dels drets fonamentals i de mantenir l’ofensiva per terra, mar i aire contra el sobiranisme català, els seus líders, representants i activistes polítics. En aquest sentit no és cap novetat, ni provoca sorpresa que aquest tribunal hagi disparat una vegada més contra un representant de la sobirania popular catalana, ni que ho hagi fet prenent com a base una interpretació esbiaixada de la llei que obliga les administracions a ser neutrals durant els períodes electorals, perquè això ja va passar amb la condemna al president Quim Torra i va suposar llavors un atemptat contra la institució del president de la Generalitat, contra la sobirania del Parlament i contra la voluntat democràtica dels ciutadans.

La repetició d’aquesta situació evidencia no tan sols la persecució d’una determinada ideologia (la independentista) i la vulneració de drets fonamentals com ara el dret a la lliure expressió o a la protesta (llaços grocs), sinó també, i sobretot, la desprotecció de les institucions d’aquest país i particularment de la legitimitat democràtica dels representants escollits pels catalans davant un Estat que ja fa cinc anys que està instal·lat en una dinàmica de repressió política i institucional a Catalunya. En aquesta tessitura, el Parlament no pot fer res més que defensar la seva història, la seva dignitat i la legitimitat democràtica de tots i cadascun dels seus membres i, en aquest cas, del diputat i membre de la mesa Pau Juvillà, tal com va indicar ahir la seva presidenta, Laura Borràs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia