Editorial

Ja n’hi ha prou de maltractar Catalunya

Les acusacions, els insults i les amenaces escoltades ahir al Congrés i al Parlament amb referència al cas de l’escola de Canet per part de líders del PP, Ciutadans i Vox són inacceptables per la falsa realitat que transmeten, injustificables en uns responsables polítics i profundament injustes i indignants pel menyspreu que destil·len sobre Catalunya, la seva societat, la seva llengua i, molt especialment, els nens i nenes que van a escola a Catalunya i que cada any en surten sent competents en almenys dues llengües, el castellà i el català. Els polítics han de resoldre problemes, no pas crear-los, i han de treballar per elevar la qualitat de l’ensenyament i el nivell educatiu, no pas per reduir-los, però en aquesta polèmica no hem sentit cap líder d’aquests partits parlar de competències, de qualitat, ni de pedagogia, perquè no són aquestes les qüestions que els importen. El que interessa a la dreta espanyola i les seves sucursals a Catalunya és parlar d’“apartheid”, de “totalitarisme” o fins i tot de “terrorisme d’ETA”, perquè el seu objectiu no és vetllar per l’ensenyament, ni protegir els drets d’un nen de 5 anys o de la seva família; el fi que justifica els mitjans, per execrables que siguin, és erosionar el govern de Pedro Sánchez i captar vots per recuperar el poder el més aviat possible.

Per això cal dir prou. Perquè ja n’hi ha prou de denunciar persecucions del castellà o discriminacions dels castellanoparlants a Catalunya que no han existit mai i a més són una fal·làcia; ja n’hi ha prou de denunciar als faristols de la política un problema que no existeix a les aules; ja n’hi ha prou de vendre el català com una llengua dominant i imposada quan en realitat és una llengua minoritzada, desprotegida i en clar retrocés; ja n’hi ha prou d’amagar els beneficis de la immersió lingüística per a l’alumne i per a la cohesió d’una societat bilingüe; ja n’hi ha prou de mentir sobre la realitat catalana; ja n’hi ha prou d’incentivar la catalanofòbia; ja n’hi ha prou de trepitjar Catalunya per guanyar vots a Espanya; ja n’hi ha prou d’insultar Catalunya i els catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia