Editorial

Lleure, amb vigilància i seny epidemiològic

Aquest cap de setmana comencen uns dies d’una certa aturada en l’activitat, coincidint amb la Setmana Santa. La societat en general necessita esbargir-se i gaudir de la normalitat del descans sense les imprescindibles restriccions a què ens obligava la pandèmia. Els indicadors de la covid ens permeten una certa relaxació i l’aixecament de mesures, com ara l’obligatorietat de la mascareta en els interiors, que començarà després dels dies festius, ens auguren una primavera amb més sociabilitat. Aprofitem els dies de descans i fins i tot de vacances, però amb el mateix seny i responsabilitat que hem demostrat fins ara. Les condicions meteorològiques faciliten gaudir del turisme de neu i de muntanya, del de platja i de l’interior, de manera que la concentració de visitants en zones turístiques quedarà més repartida que en altres períodes de vacances. Aquest fet hauria de contribuir a mantenir a la baixa els contagis de covid-19, que encara es produeixen, malgrat que ja en percentatges poc significatius. El sector turístic necessita recuperar terreny i la salut mental de tothom qui es pot permetre una mica de lleure, també.

La normalitat implica tractar els contagis de covid-19 com una malaltia infecciosa més, i és el que començarà a dur-se a terme mitjançant el nou sistema de vigilància epidemiològica, sense oblidar que la malaltia infecciosa ha estat i encara resulta mortal o molt greu per a una part vulnerable de la població. De la mateixa manera que reclamem seny encara a l’hora d’evitar aglomeracions i mantenir proteccions com ara la mascareta en espais sanitaris o en el transport públic, sembla lògic ampliar el seguiment epidemiològic a tot l’any i incrementar les mostres per poder avaluar millor l’evolució de les malalties respiratòries. Catalunya és la primera comunitat a reforçar la vigilància dels virus de la grip i els coronavirus, aprofitant la conscienciació i l’embranzida que el control epidemiològic ha tingut en la nostra sanitat els dos últims anys. Sembla lògic no abaixar la guàrdia i no abandonar el control sobre aquestes malalties, ara que la pandèmia ho permet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia