Editorial

Feijóo i el rumb del PP a Catalunya

El canvi de lideratge a les files del Partit Popular no ha suposat fins ara cap modificació ni en les paraules ni en les obres de la formació conservadora a Catalunya. No obstant això, les recents manifestacions d’Alberto Núñez Feijóo en el sentit que el PP necessita reaccionar a Catalunya per tornar a La Moncloa semblen anunciar un canvi de discurs i d’estratègia del partit a Catalunya. La intervenció del president del PP té una part que cal destacar, i és l’autocrítica pública de partit que fa, admetent que els resultats a Catalunya són molt dolents i reconeixent la falta d’empatia que ha desconnectat el PP de la societat catalana. Feijóo no explica res que no sabessin la immensa majoria de catalans; la novetat és que per primer cop en molts anys ho reconeixen i insinuen un cert propòsit d’esmena. Una altra cosa és l’abast i la profunditat del canvi que estigui disposat i en condicions de fer, tant en termes d’organització interna com en termes d’estratègia política a Catalunya.

El principal obstacle en el camí de Feijóo és la credibilitat. El PP té ara mateix dos diputats al Parlament (de 135), un alcalde a tot Catalunya (de 946) i dos regidors (de 41) a la ciutat de Barcelona; es tracta, doncs, d’una formació marginal a Catalunya, i això és fruit d’anys d’una estratègia de crispació que no ha dubtat a utilitzar Catalunya i els catalans sense cap mena d’escrúpol com a arma per guanyar vots a Espanya. Des de l’error històric de demanar firmes contra l’Estatut, a planejar i executar el 155 i la repressió posterior a l’1 d’Octubre, passant per la miopia amb el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat, la política de claveguera, la judicialització, la mentida permanent sobre la realitat social, cultural i lingüística del país o l’elecció com a representants del partit a Catalunya de personatges, si més no, estranys, engreixen un currículum difícil de fer oblidar amb un canvi de to, de cares o fins i tot de discurs. Convé no fer-se grans expectatives amb un canvi de rumb del PP a Catalunya. El gran objectiu de Feijóo és guanyar el poder a Madrid, i de Catalunya només li interessa que els catalans l’ajudin a aconseguir-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia