Editorial

Una oferta per viatjar al passat

Pedro Sánchez, líder nominal del PSOE i aspirant a presidir Espanya, es reunirà avui amb Francesc Homs, Gabriel Rufián i Joan Tardà, dins del cicle preparatori de la seva investidura, per dir-los que rebutja el seu suport, actiu o passiu, ja que la intenció dels seus partits és trencar Espanya. El que oferirà, en tot cas, és una nebulosa reforma de la Constitució per a la qual el PSOE no té ni de lluny el mínim de vots necessaris, i reprendre el memorial de greuges que Artur Mas va presentar a Mariano Rajoy l'agost del 2014. És a dir, tornar al passat, com si l'evolució que ha fet la societat catalana en aquests anys es pogués esborrar d'una tacada.

Tot plegat és una gesticulació que té a veure amb la possibilitat que s'hagin de convocar eleccions per al 26 de juny. Això mateix explica l'actitud del PP. Tots dos partits, pensant en una probable campanya, esperen aparèixer com els defensors en exclusiva de la unitat d'Espanya, un concepte tronat que ells creuen que els reportarà més vots que no un pla seriós contra la corrupció, contra l'atur i contra la degradació de l'estat de benestar. Però els socialistes necessiten, primer de tot, els vots de Podem. Aquest partit ha demanat, potser també pensant en les pròximes eleccions i mirant cap a Catalunya, la convocatòria d'un referèndum. Sánchez haurà de negociar, sota la pressió dels seus barons, o buscar l'ajut, insuficient, de Ciutadans.

Els partits que representen els interessos del nostre país han d'estar atents a totes les ofertes que puguin presentar-se en els pròxims dies, vinguin d'on vinguin. Caldrà, en tot cas, llegir la lletra petita. I, segurament, seguir la seva via. Als catalans ja ens han enganyat massa vegades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia