Opinió

Xocolata

Serveix la Diada?

Demostrarem que estem a punt per donar-los l'empenta final

Pregunta: té algun sentit tornar a omplir demà els carrers per fer sentir la nostra veu a favor de la independència i la república catalana? Resposta: rotundament sí.

L'objectiu primordial de la Diada és recordar qui ha estat l'impulsor i el protagonista del camí cap a la república, que encara la seva recta final. Durant la Diada tornarem a posar de manifest que la idea de la llibertat d'aquest país no és resultat de l'epifania d'un líder il·luminat, sinó que ha estat la gent qui l'ha posat en marxa. Ha estat la gent qui ha fet saltar pels aires el sistema de partits polítics català sorgit de la Transició. En pocs anys han sorgit nous partits, noves coalicions i nous lideratges, que han hagut de fer mans i mànigues per atrapar un poble que els anava al davant. No és una casualitat que el president del país sigui exponent d'una nova generació de polítics, ni que la segona autoritat de Catalunya –la presidenta del Parlament– sigui una de les líders dels moviments ciutadans independentistes, ni que la comissió del Procés Constituent hagi estat encapçalada per la recordada Muriel Casals abans i per Lluís Llach ara. No és casual. És el resultat d'un poble que ha empès els seus líders cap a la independència. Demà demostrarem que estem a punt per donar-los l'embranzida final, perquè tenim moltes ganes, moltes, que la del 2017 sigui una Diada de celebració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia