Opinió

De set en set

Borratxa i mentidera

La senyora Valdeón no ha tingut pudor a incórrer en una doble immoralitat

Aquest dissabte passat la vicepresidenta de Castella i Lleó ha dimitit perquè la Guàrdia Civil la va pescar triplicant la taxa d'alcoholèmia permesa després d'un incident amb un camió. Segons la senyora Rosa Valdeón, la combinació de dues cerveses i un ansiolític va potenciar l'efecte etílic d'aquelles dues begudes de civada. Probablement això és cert. Segurament el còctel en qüestió augmenta els símptomes i provoca més mareig, més nàusees, més desorientació i una major manca de reflexos... evidències, totes, d'un estat d'embriaguesa. Ara bé, tot i aquesta realitat de gestos inequívocs, quan algú és metge com ella sap perfectament (i si no coneix una qüestió tan bàsica, de poc li han servit els seus estudis) que l'índex objectiu de l'alcohol no es modifica per més ansiolítics que es prenguin. El medicament pot ampliar els símptomes però no l'objectivitat de les anàlisis d'alcohol a la sang.

Per tant, deixin-me que els digui que, si ella, que ha donat doctrines alliçonadores en múltiples ocasions i ha estat crítica amb conductes inapropiades demanant exemplaritat d'uns i altres, pensava que els ansiolítics podien modificar la realitat de la taxa d'alcohol en l'aire exhalat i que això podia malmetre la seva carrera política, per què no demanava un contrast del resultat amb una anàlisi de sang?

Doncs perquè ella, emblema fictici de la bona conducta moral, no ha tingut pudor a incórrer en una doble immoralitat: borratxa diguem que per imprudència i mentidera per premeditació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia