Opinió

LA GALERIA

Fanalets o pistoles

No hi ha treva de Nadal ni de Reis, perquè l'artilleria política i mediàtica espanyola no cessa i s'intensifica contra el sobiranisme

La iniciativa de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de repartir fanalets als nens per anar a esperar els Reis amb l'estelada, que és opinable, es porta a terme des de fa uns quants anys, i en el passat tots els nens que els portaven van rebre els regals de Ses Majestats igual que la resta d'infants. Fins ara, i al llarg d'aquests anys, totes les cavalcades s'havien desenvolupat amb absoluta normalitat i la canalla portava en llibertat el fanalet que volia, amb coloraines, estelades o sense.

En el moment actual, els drets i les llibertats es qüestionen, i les llibertats d'expressió i opinió han estat reiteradament trepitjades (com en el cas del regidor de la CUP Joan Coma) amb la connivència d'aquells que ara es queixen. Resulta que portar un fanalet per anar a esperar els Reis amb l'estelada dibuixada avui s'està criminalitzant. Els fanalets dels Reis s'han convertit en una qüestió d'estat, fins i tot ha fet intervenir el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que no deu tenir gaire res més a fer; ha estat portada del diari El Mundo i editorial a El País, a banda de les obertures en els informatius de gairebé totes les televisions espanyoles, que han manipulat i tergiversat la cosa a uns nivells escandalosos. Fins i tot s'ha apel·lat a la Declaració dels Drets del Nen de les Nacions Unides. Una reacció que xoca, perquè aquests polítics i mitjans de comunicació són els mateixos que van criticar l'alcaldessa Ada Colau quan va decidir que militars i cossos policials no tinguessin presència al Saló de la Infància de Barcelona, com sí que en tenen en molts altres parcs infantils espanyols, on els sodats deixen tocar les armes als nens i els reparteixen banderes espanyoles. Tampoc critiquen ni qüestionen que en moltíssimes poblacions, militars espanyols participin i tinguin protagonisme en la cavalcada de Reis, com una reminiscència d'altres èpoques.

No hi ha treva de Nadal i Reis, l'artilleria política i mediàtica espanyola no cessa i s'intensifica contra qualsevol símbol de sobiranisme, aprofitant les andanades per carregar contra TV3 i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. I això no ha fet res més que començar. Sort que Espanya té un Tribunal Constitucional que vetlla pels drets i les llibertats dels ciutadans!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia