Opinió

LA GALERIA

Transformar la ciutat

La nova clínica Girona ha de ser la llavor que permeti girar com un mitjó l’accés sud a Girona i fer oblidar la trista estampa actual

La junta de govern de divendres passat va servir per aprovar la llicència d’obres de la nova clínica Girona. La burocràcia ha endarrerit els terminis inicials, però ara el camí s’aplana i les màquines estan a punt de començar una de les obres magnes que tindrà la ciutat en la propera dècada. La clínica Girona serà l’excusa que tindrà la ciutat per renovar l’entrada sud i girar com un mitjó un accés a la ciutat que des de fa anys fa vergonya. La crisi immobiliària va tocar de mort el projecte residencial que ocupava tot el sector i la jugada del govern de Girona perquè un centre sanitari tan arrelat a la ciutat no marxés a la veïna Fornells va sortir bé per a la capital gironina. Ara aquesta operació pot arrossegar al seu darrere que la part residencial també es vagi desencallant un cop el projecte de la clínica vagi prenent forma. De fet, sense aquest projecte, la resta potser hauria tardat anys o potser alguna dècada a tornar a arrencar. I és que les transformacions en una ciutat com Girona es van succeint, algunes amb més celeritat de l’esperada. Així va passar amb el parc Central, guanyat a un estol de vies de tren i que encara no amb dues dècades va veure com el projecte del TAV el feia reconvertir tant que ara quan aviat s’acabi serà irreconeixible del projecte original, més enllà de les grans granotes que presideixen un punt a tocar del carril bici. La ciutat no té gaire terreny més per renovar-se, però Girona és un exemple de renovació constant. L’època de l’alcalde Nadal en va ser un exemple magnífic per saber com la ciutat havia d’encarar els reptes de futur per posar color a la gastada visió d’una ciutat grisa i en blanc i negre. És cert que el traçat subterrani del tren convencional era el projecte que havia de permetre donar una nova dimensió a molts espais i que ara, amb el projecte en un calaix, no serà possible fins d’aquí a dues dècades pel cap baix. Però la renovació de les naus de la carretera Barcelona ha de posar la llavor perquè Girona renovi la seva imatge i reprengui la confiança en si mateixa, com ho ha permès la creació del magnífic parc del Migdia, guanyat a l’antiga zona de casernes. Girona es renova i ho fa per bé. La clínica Girona té un altre aliat, com és el fet que l’antiga Simon serà un nou institut. Els dos elements permetran ressuscitar un sector que durant anys era la pitjor imatge que oferia la ciutat al visitant que entrava pel sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia