Opinió

LA GALERIA

El Modern, ara sí

El Modern ha passat els entrebancs que no ha superat la Devesa i ja té un calendari. Ara faltarà veure si es pot complir

Encara queda molt, però sembla que avança. La presentació del govern municipal del calendari i finançament per rehabilitat l’edifici de l’antic edifici Modern de Girona permet ser optimistes i que, per fi, un projecte cabdal per a la ciutat comenci a prendre forma. No serà ràpid, perquè les tres fases previstes i tots els terminis infranquejables de la burocràcia urbanística no permetran tenir fets els primers treballs fins a les acaballes del 2020. L’edifici passava a ser municipal l’any 2001 i les picabaralles municipals s’han anat succeint des de pràcticament aquell moment. L’exregidor Joan Olòriz sempre recorda la conversa amb l’exalcalde Joaquim Nadal quan li retreia que la compra es fes sense saber què s’hi faria. El temps li ha donat la raó a l’aleshores ecosocialista, ja que aquella mancança inicial s’ha traduït en anys de debat, en alguns casos estèril, fins a l’anunci fet ahir mateix que posa en marxa tots els tràmits perquè l’anhelada rehabilitació s’iniciï. L’exalcalde Carles Puigdemont tenia el Modern com a un dels cavalls de batalla contra el govern tripartit, sobretot, quan un estiu part del sostre del patit de butaques anava avall i obligava a fer una intervenció d’urgència per buidar la sala i impermeabilitzar tota la zona. Tot i l’interès expressat des de l’oposició, l’arribada al govern de Puigdemont no va acabar de desencallar el projecte, ja que entenien que el procés participatiu anterior havia estat poc representatiu. El govern encapçalat ara per Madrenas ha tingut l’encert de tancar un acord majoritari al plenari i, especialment, trobar finançament extern provinent d’Europa per afrontar els 4 milions de reforma. És un encert que l’espai es destini a una sala polivalent, on les arts escèniques hi tindran un paper preponderant, mentre que fa anys que no hi ha discussió que el Truffaut necessita una segona sala per desenvolupar-se. Les alternatives que en algun moment s’han posat sobre la taula, com el museu de la música catalana o l’ateneu d’entitats, hauran de buscar altres espais si acaben tenint el suport necessari per fer-se realitat. Bona part del govern va voler fer-se ahir la foto al malmès Modern per explicar els plans de futur. El Modern ha passat els entrebancs que no ha superat la Devesa i ja hi ha un calendari. Tots coneixem com va i ara només tocar esperar i veure si es compleixen els terminis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia