Opinió

LA GALERIA

Gràcies, prescriptors

Al darrere de Sant Jordi i dels llibres que s’hi vendran hi ha una autèntica joia, els llibreters que tot l’any ens orienten i ens guien

Arriba Sant Jordi i aquest any serà llarg perquè el laborable més festiu de tots els que es fan i desfan cau en dilluns i el dissabte ja serà frenètic. N’esperen molt, d’aquest Sant Jordi, els llibreters i els editors, tot i la incertesa política. Hi ha ganes de llibres i de roses, vermelles i grogues. La Maria Carme Ferrer de la llibreria Empúries, en qualitat de presidenta del Gremi de Llibreters, transmet optimisme, recordant que Sant Jordi és la gran festa del llibre i que l’any passat les vendes es van enfilar a gairebé 22 milions d’euros. I passió per la feina. Els llibreters es preparen per la batalla. Dimecres passat, a l’hotel del PGA Ressort de Caldes de Malavella, s’hi van reunir llibreters i lectors per parlar de llibres. I sí, va sortir el tema de les llistes dels més venuts i la dèria de molts mitjans de quedar-se només a la superfície. També, però, la reflexió que els que surten a la llista no arriben al cinc per cent de tots els que es venen i que molta gent es descuida de la gran quantitat de llibres pensats per a infants i joves que són literatura pura. No es va entrar en el tema dels autors mediàtics, però sí en el fet que ajuda ser una cara coneguda i sortir als diaris o, sobretot, a la televisió dies abans. I els premis. Aquest any hi haurà una gran presència gironina a les llistes dels més venuts. Martí Gironell va guanyar el Ramon Llull amb La força d’un destí i Joan-Lluís Lluís el Sant Jordi per Jo soc aquell que va matar Franco. El garrotxí Gaspar Hernández també hi serà amb La dona que no sabia plorar, una gran novel·la sobre el tema en el qual s’ha especialitzat aquest escriptor i periodista que triomfa des de fa una dècada amb L’ofici de viure. Una gran novel·la que comença a la redacció d’El Punt, on ell va treballar de molt jovenet, i en la qual el recordat i enyorat Miquel Pairolí hi juga un paper destacat. Una gran història. Fet que ens va portar a recordar que hi ha llibres molt venuts que també són molt bons. A la trobada de Caldes van sortir una trentena de llibres de gran nivell, i això va portar a la reflexió que el sector del paper està ben viu i que sort en tenim dels prescriptors, els llibreters que tan bona feina fan durant tot l’any. Res millor que una llibreria per perdre’s. A les comarques gironines n’hi ha de primer nivell perquè al darrere hi tenim uns grans llibreters que ens orienten, ens aconsellen i fan una feina impagable. Gràcies, prescriptors!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia