Opinió

LA GALERIA

Catskills a la cuina

La participació en els Catskills a l’escola d’hostaleria, és una gran oportunitat per als estudiants per demostrar la seva vàlua

He tingut l’oportunitat de participar, com a observador, en l’edició de Catskills 2018 a l’Escola d’Hostaleria de Girona, en la sessió que es va celebrar dimarts passat. Catskills és un campionat de formació professional, que permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen i que té com a finalitat impulsar, promoure i prestigiar la formació professional i alhora crear xarxes de col·laboració entre els centres i el professorat participants i les empreses del sector.

A les proves a les quals vaig tenir l’oportunitat d’assistir hi havia diferents equips integrats per cuiners que treballaven un menú amb pastisseria inclosa i cambrers que explicaven, presentaven i servien els productes, d’una manera molt professional, tot sota el control i la vigilància d’un tribunal d’experts en el món de la restauració i la gastronomia que puntuaven els equips. Els concursants són joves que provenen de totes les escoles d’hostaleria de Catalunya i que enguany han coincidit a la seu de l’escola gironina. El nivell és l’alt, tant pel treball, elaboració i presentació dels plats per part dels cuiners i pastissers, com per la feina impecable dels cambrers que serveixen a la sala i la preparació que fan de les begudes i combinats. La participació en els Catskills de les escoles d’hostaleria, és una gran oportunitat per als estudiants per demostrar la seva vàlua en el camp de la restauració. Un primer pas per afrontar els reptes en un món competitiu quan acabin els seus estudis i es posin davant dels fogons o hagin de gestionar la sala d’un restaurant. Som un país amb un nivell de restauració molt important tant per la quantitat de locals com per la qualitat dels seus professionals, reconeguts arreu del món i que s’han situat en el top mundial. Una realitat que només es pot entendre perquè al darrere hi ha hagut un bon mestratge. Després d’anys d’esforços i un treball molt dur, la formació professional a casa nostra s’ha anat prestigiant, especialment en el món de l’hostaleria i la restauració. I en això Vicenç Andreu Sancho, qui va ser l’ànima de l’Escola d’Hostaleria de Girona i mestre de cuiners com Joan Roca, hi ha tingut molt a veure. El senyor Andreu, com se’l coneix arreu, no fa de jurat, però la seva presència a la sala imposa a qualsevol jove que es vol dedicar al món de la restauració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia