Opinió

LA GALERIA

El teu lloc no és aquí

El jutge botxí, amb una crueltat gens habitual en la justícia europea, ha empresonat sense judici els polítics catalans

No vaig gaire sovint a Palafrugell, les darreres vegades que hi he anat ha estat per retrobar-me amb bons amics, amb els quals de tant en tant compartim taula a La Xicra, el restaurant que va fundar el malaguanyat Pere Bahí amb la seva dona, i que és just a l’entrada del carrer Estret, aquell que suposadament va donar nom a la novel·la de Josep Pla. Dissabte passat, però no vaig sopar a La Xicra, ho vaig fer uns metres més amunt, a la plaça de Can Mario, compartint el pa amb botifarra amb milers de persones. Era en el sopar groc que havia organitzat l’Assemblea Nacional Catalana en suport i reconeixement a l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, i a la resta de presos polítics, exiliats i represaliats catalans i les seves famílies. Una vetllada plena d’emocions i ràbia alhora, amb música i parlaments, que va començar a mitja tarda i no va acabar fins a la matinada. Fins i tot, el president Puigdemont hi va participar, visiblement emocionat, per Skype des de Brussel·les, on havia arribat hores abans procedent de l’exili forçat a Berlín.

El lema de la jornada reivindicativa de Palafrugell era El teu lloc és aquí, referint-se a on haurien de ser Jordi Sànchez i la resta de presos polítics i exiliats catalans. Curiosament el mateix vespre, a la rostisseria Can Cou-Cou de Mont-ras, que és a menys de quatre quilòmetres d’on se celebrava l’acte solidari de l’ANC, hi sopava el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, el mateix que amb una crueltat gens habitual en la justícia de la Unió Europea ha empresonat sense judici previ, i amb uns arguments jurídicament discutibles, els polítics catalans. En el transcurs del sopar groc, des de l’organització no van fer cap comentari sobre l’altre sopar, però entre els assistents va ser un dels temes més comentats de la nit. No és estrany que algú pel seu compte s’acostés a Can Cou-Cou, per “saludar” el jutge botxí. Va ser un grup molt reduït, que, exercint el seu dret a la llibertat d’expressió, van anar a dir a Llarena: “No et volem. El teu lloc no és aquí.” Un fet que ha provocat la immediata actuació dels Mossos, que ja han obert diligències per investigar la protesta, cosa que no han fet amb l’agressió al fotoperiodista Jordi Borràs per part d’un policia, les agressions a Manresa, les de Verges o les actuacions dels escamots itinerants de tall feixista que intenten trencar la pau social als nostres pobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia