Opinió

Full de ruta

La policia també vota

L’operació de dimecres demostra que policies, fiscals i jutges també votaran el pressupost. I ho faran sota la influència del discurs del 3-O

La policia està capacitada, a l’Estat espanyol, per detenir sense cap ordre judicial. Pot fer-ho quan enganxa algú, in fraganti, cometent un delicte, quan sospita que es pot produir o s’ha produït un delicte greu i hi ha la possibilitat de fuga, quan hi ha reiteració delictiva o risc de destrucció de proves o quan algú es nega a rebre una notificació judicial per anar a declarar i, per tant, es pot entendre que obstrueix la justícia. Per quina d’aquestes raons va actuar la Policía Nacional espanyola dimecres contra 16 persones, entre les quals dos alcaldes, a les comarques gironines? Per cap. Únicament i exclusiva per raons polítiques. La qual cosa no vol dir que les detencions siguin il·legals, sinó irregulars. Irregulars perquè en altres casos semblants, o iguals, o, fins i tot, molt més greus que aturar una estació de trens, s’actua de forma diferent. Per què? Per raons polítiques.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va afirmar el mateix dimecres que el jutge no havia ordenat les detencions. El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, condemnat pel Tribunal Europeu de Drets Humans cinc vegades, cinc!, va afirmar que havia estat una operació “dirigida per un jutge i coordinada per un fiscal”. El jutge sabia que la policia faria detencions però no es va preocupar de saber qui detindrien . Potser, si hagués fet la seva feina hauria esbrinat que un dels peixos grossos que la policia volia detenir, un dels alcaldes de, curiosament, la CUP, aquell dia era impartint classe i no a les vies del TAV.

A l’Estat espanyol no manen ni el PP ni el PSOE. Manen els alts funcionaris de l’Estat, que s’han apropiat del govern des de fa dècades. I davant la possibilitat que el govern traïdor, als seus ulls, de Pedro Sánchez pugui aprovar un pressupost i, per tant, arribar a algun tipus de pacte amb els independentistes, més val trinxar-ho tot. Els policies, els fiscals i els jutges també votaran en aquest pressupost. I ho faran sota la influència del discurs reial del 3-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia