Opinió

A la tres

No al relator!

“Té raó el fiscal: no hi ha serenor per jutjar, sobretot a Madrid. La ‘mani’ de diumenge n’és una prova

L’argumentació del fiscal de l’Audiencia Nacional Pedro Rubira que a Catalunya no es pot jutjar l’1-O perquè no hi ha prou serenor i massa crispació social es podria fer extensiva a Madrid, a l’hora de jutjar els mateixos fets. La crida del tripartit de dreta a manifestar-se diumenge contra la figura d’un relator que afavoreixi el diàleg amb els partits polítics de Catalunya no fa altra cosa que demostrar la impossibilitat de jutjar l’independentisme “amb serenor” i “sense crispació social”, com diria Rubira, tampoc des d’un tribunal establert a Madrid.

La vicepresidenta Calvo es va haver d’afanyar ahir a aclarir a la cadena SER i en una roda de premsa a La Moncloa que la figura del relator era perquè “es pugui dialogar”. Les dues parts no es posen d’acord ni en el nom del mitjancer, ni sobre què es parlarà, ni què farà... però el cas és boicotejar-ho i llançar-ho contra Sánchez.

Casado comparava el relator amb Tejero i el 23-F i Rivera lamentava la “humiliació” a l’Estat. El triple no al relator que convoca la manifestació és tan preelectoral contra Sánchez com insensat. Però ja ningú pensa que el tripartit de dreta vulgui arreglar res amb Catalunya, només tenen les eleccions entre cella i cella i fer fora Sánchez a cop de manifestació, si cal. I més sabent que els dona suport mig PSOE, perquè els barons que es juguen les autonòmiques no ensopegaran en la mateixa pedra que Díaz. Amb tanta imprudència, resulta menor que el fiscal desacrediti els jutges de Catalunya i en qüestioni la imparcialitat. Què passarà quan el TSJC hagi de jutjar la mesa del Parlament? El 2013 es va forçar a plegar el fiscal superior de Catalunya, Martínez Sol, perquè creia legítim el dret a decidir!

La mani serà també un clam de condemna contra els presos catalans. Com pot aïllar-se, el Suprem, d’aquest clima social, sabent que el tripartit de dreta té La Moncloa al final del carrer? Per això, presos, advocats i el mateix Suprem miren tant de reüll Estrasburg, com a únic tribunal serè, poc crispat i prou allunyat per impartir justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia