Opinió

Keep calm

La setmana dels ‘piolins’

Aquesta setmana les defenses dels acusats han demanat a Marchena que aixequi el veto de l’exhibició de vídeos

Gràcies a l’habilitat de l’advocada Marina Roig, els primers dies de judici el tribunal i l’acusació es van haver d’empassar els vídeos de les càrregues de l’1 d’octubre i les imatges dels Jordis cridant a deixar sortir la comitiva judicial el 20-S. Però veient fins a quin punt això condicionava el curs del judici, Manuel Marchena va canviar d’opinió i el dia 28 de febrer va decidir no permetre la projecció de més vídeos fins que el judici arribés a la fase de la prova documental, força més endavant. Des d’aquell dia, els advocats de la defensa ja no van poder utilitzar material audiovisual com a instrument o suport per interrogar testimonis.

Aquesta setmana que comença veurem desfilar per la sala del Suprem 24 agents de la Guàrdia Civil en qualitat de testimonis, 24 piolins cridats per l’acusació que, de ben segur, intentaran convertir les víctimes en botxins. I per això seria absolutament fonamental que es poguessin projectar les imatges que servirien per contrastar la seva versió i demostrar què va passar de veritat. Perquè tot el que va passar tant el 20-S com l’1-O està gravat: ja sigui gràcies als mòbils dels ciutadans que eren en la manifestació i als col·legis electorals com per les càmeres de seguretat dels edificis públics o bé per les càmeres que portaven instal·lades els agents. Doncs que Marchena permeti projectar-ho cada vegada que un testimoni expliqui fets concrets en llocs concrets i que el tribunal –i el món– vegi què va passar de veritat.

Aquesta setmana les defenses dels acusats han demanat a Marchena que aixequi el veto de l’exhibició de vídeos durant l’interrogatori de testimonis; les imatges són la millor prova de defensa dels acusats i el dret fonamental a la defensa està reconegut en el Conveni Europeu dels Drets Humans. I a més, no ens enganyem, seria molt interessant veure què en pensen, els mateixos agents, de les imatges en què se’ls veu porra en mà pegant gent indefensa. Ara bé, potser ens quedarem amb la incògnita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia