Opinió

LA GALERIA

François Calvet

Considero extremada ment positiu el manifest de 41 senadors de l’Estat francès a favor de la democràcia a casa nostra i contra la repressió

Benvolguts lectors; en les darreres setmanes hem copsat com les declaracions i resolucions –d’institucions diverses– a favor del respecte a la democràcia i els drets fonamentals a Catalunya i en contra de la repressió i la manca d’independència judicial per part de l’Estat espanyol en relació amb Catalunya, s’estan multiplicant arreu d’Europa; des de les declaracions contundents del president del Parlament de Flandes, el Sr. Peumans, fins a la resolució aprovada, fa uns dies, per la important regió italiana del Piemont estan posant molt nerviós el cap de la diplomàcia espanyola (encara que en el cas de Borrell hauríem de parlar d’antidiplomàcia). Doncs bé, crec, considero, que és extremadament positiu que a l’Estat francès –l’Estat més centralista d’Europa, tot i que és molt més democràtic que l’Estat espanyol– 41 senadors (a instància del membre de la cambra alta francesa en representació de la Catalunya del Nord François Calvet) hagin tirat endavant un manifest, diàfan, democràtic i implacable, a favor de la democràcia a casa nostra i en contra de la repressió.

François Calvet, natural de la Guingueta d’Ix, exbatlle del Soler i actualment senador en representació de la Catalunya del Nord a París, ha estat el més important impulsor d’aquest manifest de 41 que ha tingut una gran força moral i mediàtica per a Catalunya. El senador Calvet no s’explica les reaccions furibundes i forassenyades, no només de la diplomàcia espanyola, sinó també directament del poder judicial, posant clarament en evidència la manca de divisió de poders a l’Estat espanyol. El senador François Calvet, un conservador moderat, profundament demòcrata i europeista (que n’aprenguin el PP i Cs) expressa, vol expressar, amb aquest manifest una catalanitat plena, amb molt de sentit comú i, sobretot, amb molta voluntat política. No hi ha cap dubte que mostrar-se públicament a favor de la democràcia catalana i la mediació/negociació europea i en contra de la repressió espanyola és quelcom de sentit comú –és l’europeisme de debò en estat pur–; encara que considero que la clau de volta, dels greus problemes de Catalunya, Espanya i, sobretot, Europa, que expressa/defineix molt bé el senador Calvet, és quan diu: “Els governs centralistes estan matant la Unió Europea i fan pujar els populismes.” Una veritat com una casa de pagès, que s’escolta molt poc a Madrid, a París o a Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia