Opinió

Sant Jordi amb bones perspectives

Quan falten tres dies per Sant Jordi, les expectatives per part d’editors i llibreters no podrien ser més favorables, malgrat l’inèdit que ha estat que la diada caigui just en acabar Setmana Santa. El sector ha fet previsions d’un lleuger augment en les vendes respecte a l’any passat, bàsicament per la consolidació de la recuperació econòmica. També perquè es preveu que molts ciutadans aprofitaran els dies previs de vacances per comprar i, probablement, ho tornaran a fer durant la mateixa diada, en què la participació ciutadana serà de nou multitudinària arreu del país, si el temps finalment no ho espatlla.

Sant Jordi arribarà, un any més, amb les llibreries i parades amb nombroses novetats, sobretot pel que fa a l’edició en llengua catalana, ja que, com és tradició, la majoria d’editorials aprofiten l’altaveu de la diada i, sobretot, els dies previs, per llançar els llibres en què confien més a l’hora d’encapçalar els rànquings de vendes. Enguany, sobresurten noms destacats, entre molts altres, com Rafael Nadal, Jordi Cabré, Maria Barbal, Toni Sala, Ada Castells, Sílvia Soler, Ramon Solsona, Melcior Comes, Marta Orriols o Sergi Pàmies. Al costat d’ells, noves veus com Gerard Quintana, Gemma Sardà o Natàlia Cerezo. Publicats tots ells no solament per les grans editorials, sinó també per nombrosos segells més petits, en una mostra, un any més, de la vitalitat i la diversitat de la indústria editorial en llengua catalana.

Un Sant Jordi que ve marcat, també com és habitual, per la necessitat de millorar, encara més, els índexs de lectura, assignatura pendent d’un país i d’una societat que, cas únic al món, ha fet dels llibres un dels seus signes d’identitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia