Opinió

Keep calm

El diplomàtic

No em negaran que si hi ha un nom que no s’enganxa ni amb cola amb el concepte de diplomàcia, aquest és el de Josep Borrell

Aquesta passada setmana hem assistit a una altra proposta des de la banda catalana –des de l’altra no n’hi ha mai cap– per intentar superar el bloqueig existent. El protagonista ha estat el president del Parlament, Roger Torrent, amb un missatge amb reminiscències quebequianes. Els sona allò del “pacte de la claredat”, quan el Parlament canadenc va aprovar una llei que indicava el camí a recórrer si es volia fer un nou referèndum d’autodeterminació en aquell territori francòfon?

Torrent ha portat la proposta fins al cor de la capital. Com abans havien fet Mas, Puigdemont, Junqueras o Marta Rovira, amb diferents variants. El que no canvia mai és la resposta, sigui per boca del PP o del PSOE. El cop de porta, novament, s’ha pogut sentir des dels Monegres. Curiosament, l’encarregat de tancar-la i passar la balda ha estat l’encara ministre d’Afers Exteriors Josep Borrell. I ho ha fet amb el seu estil habitual, amb una mitja rialla foteta i altes dosis de petulància. Realment, les institucions europees deuen valorar molt poc la feina de la seva diplomàcia si hi posen aquest home al capdavant. I sí, ja sé que aquest és un càrrec devaluat i amb poques competències, tal com ens deia El País fa un parell de setmanes, però no deixa de ser una declaració d’intencions ben poc estimulant. Perquè no em negaran que si hi ha un nom que no s’enganxa ni amb cola amb el concepte de diplomàcia, aquest és el de Josep Borrell. Com el de Nacho Vidal amb la castedat. Borrell... un home que, en els últims temps, s’ha barallat amb gairebé tothom amb qui ha tingut relació. El recorden abandonant alterat el plató de la televisió Deutsche Welle News perquè no li agradaven les preguntes que li feien? El recorden menystenint les matances sofertes pels indígenes nord-americans? El recorden qualificant els russos com a enemics? El recorden insultant els presos polítics? El recorden a les manifestacions de SCC, utilitzant expressions més pròpies d’un aprenent de Joseph Goebbels que d’un dirigent socialdemòcrata amb el cap al seu lloc? El recorden?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia