Opinió

Keep calm

Ignorància i mala llet

Per a ells, les Corts Catalanes són un invent, com la mateixa Generalitat, creada a Cervera l’any 1359 pel rei Pere el Cerimoniós

Vam parlar d’aquest energumen la setmana passada a l’Estat de Gràcia de Catalunya Ràdio, mentre explicàvem els orígens de la Generalitat. Respon al nom de Guillermo Díaz i és diputat al Congrés espanyol per Màlaga per... Ciutadans. I val a dir que el lloc no fa la persona, ja que el tal Díaz mostra les mateixes dosis de populisme, ignorància, mala llet, demagògia i estupidesa que Lorena Roldán, Carlos Carrizosa, Juan Carlos Girauta o el mateix Albert Rivera, per posar exemples nostrats. I per què vam parlar d’ell? Perquè el tal Díaz va denunciar que Quim Torra no podia ser el 131è president de la Generalitat a causa que els noms de la majoria de persones que havien ocupat aquest càrrec abans que ell havien estat inventats pel “perniciós separatisme”. Segons el diputat malagueny, molt instruït ell, entre els presidents hi deuria haver noms com els de Légolas –d’El Senyor dels Anells–, el Capitán Trueno o Conan el bàrbar. Quina gràcia, Sr. Díaz, però si vostè és més bàrbar que el mateix Conan! Però no pateixi, que el seu mal és força general. El seu problema –i el de bona part de la classe política espanyola– és creure’s que els drets dels catalans van venir concedits com a almoina per la Constitució del 1978. I que abans d’això no hi havia res. Ni Francesc Macià va existir mai ni són reals les bales franquistes que van segar la vida del president Companys. Com la presó on va emmalaltir Enric Prat de la Riba. No saben –ni els importa saber-ho– què va fer Pau Claris, el 94è president de la Generalitat, per cert. Per a ells, les Corts Catalanes són un invent, com la mateixa Generalitat, creada a Cervera l’any 1359 pel rei Pere el Cerimoniós. Com els Usatges, o les Assemblees de Pau i Treva. L’abat Oliba com un personatge del TBO! Per a ells, per a aquests aprenents de falangistes, tota aquesta història és tan irreal com les porres amb què els seus policies i guàrdies civils van aixafar les costelles de la gent que l’1 d’octubre del 2017 només volia votar. Una ciència-ficció molt dolorosa, per cert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia