Opinió

De reüll

Fum, fum, fum

Un nou fracàs evidenciaria que la política està en un carreró sense sortida

Fa tot just un any s’havia acabat de celebrar la reunió de Pedralbes entre els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra i el vicepresident Pere Aragonès. D’aquella reunió va sorgir un punt que tots consideraven molt positiu en la resolució del conflicte. Es destacava l’assumpció per part del govern del PSOE que hi havia un problema polític entre Catalunya i Espanya, i que l’assumpció de la realitat era el primer pas per solucionar un conflicte que, en aquest cas, requeria valentia de tots per cercar sortides. I, tot i que el

procés pogués ser més o menys llarg, el que no es considerava possible era viure només de gestos o d’accions; calia passar a les realitats per posar els fonaments d’un possible acord. Doncs bé, un any després i amb els mateixos protagonistes al voltant de la taula, el conflicte continua igual d’encallat. Encara cerquen solucions que permetin a banda i banda dirigir el conflicte cap a un camí de sortida evitant que la factura sigui massa alta per a cada equip. Aquesta vegada les responsabilitats de no arribar a un acord són ja massa altes i es posaria en risc la permanència de tots els negociadors, després de mesos i mesos de reunions. Ja es coneixen sobradament i s’ho tenen tot dit, per això un nou fracàs equivaldria a fer evident un carreró sense sortida per a la política, que necessitaria nous protagonistes, i això ara per ara és el millor indici que hi haurà investidura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia