Opinió

De reüll

Desbordats

A l’Ebre es queixen, amb raó, que només són notícia quan hi ha desastres

A mesura que avança, anem constatant la magnitud de la tragèdia provocada pel temporal Glòria al seu pas per Catalunya. Desbordaments de rius, destrucció d’una costa ja molt trinxada per l’especulació urbanística i la devastació del delta de l’Ebre, amb la inundació de milers d’hectàrees d’arrossars. En aquestes terres, precisament, es queixen que la zona només desperta interès informatiu quan s’hi produeixen desastres, com és el cas d’aquesta última potent llevantada. La regressió del Delta, recorden, és un procés sostingut i conegut que no es redueix a l’episodi del Glòria i sobre el qual els científics ja fa temps que donen la veu d’alerta. Tenen tota la raó, no podem dir que no sabem què està passant al nostre territori, una altra cosa és que hi responguem com cal.

I si aixequem la mirada, també comprovarem com el canvi climàtic, que provoca sequeres, arruïna collites i nega recursos vitals com l’aigua, obliga milers de persones d’Àfrica i d’altres indrets del planeta a buscar refugi fora de les seves fronteres. Convé tenir-ho present i, sobretot, actuar-hi ara que sabem que, diguin el que diguin els negacionistes, el canvi climàtic ha vingut per quedar-se.

PS. Desbordats també pel dolor per la pèrdua d’en David Caminada, company estimat i admirat. Adeu, amic, i gràcies per tot el temps compartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia