Opinió

opinió

Sense presses per la data

L’ambient electoral sense data concreta per celebrar les eleccions no afavoreix el clima polític català. Cada dia queda més lluny l’anunci del president de la Generalitat, Quim Torra, de convocar eleccions després de l’aprovació del pressupost. Serà aprovat el 18 d’aquest mes. En la tramitació parlamentària van per feina a l’hora de votar a favor i en contra. En les comissions queda clar que el pressupost tindrà el llum verd del govern i el suport dels comuns. Tècnicament seria possible aprovar el pressupost, més les corresponents impugnacions, i, al cap dels 54 dies reglamentaris, celebrar eleccions al Parlament al juny. Un mes idoni electoralment. Fa bon temps, és abans de les vacances per a moltes persones i queda allunyat dels comicis bascos i gallecs del 5 d’abril, els resultats dels quals mai són vinculants, tot i que sovint marquen tendència, sobretot pel que fa als partits estatals.

El panorama és inquietant. Va més enllà d’una simple convocatòria electoral. Cada dia esdevé una incògnita al voltant de la data de les futures eleccions. Cap partit polític té fets els seus cartells, els seus eslògans ni un guió d’actes de campanya. Ni, com és el cas de Junts per Catalunya, té un candidat clar per presentar-se a les eleccions. Ningú s’atreveix a posar data a aquestes eleccions. Qui les ha de convocar és el president de la Generalitat, que si bé fa uns mesos avisava que la legislatura s’havia acabat, ara té projectes al davant, com per exemple continuar presidint la taula de diàleg a càmera lenta amb Pedro Sánchez. Demà, en la sessió de control del Parlament, els grups de l’oposició continuaran pressionant perquè Torra les convoqui. Ho farà sense entusiasme en veure que serà el poble qui haurà de posar les coses a lloc amb unes eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia