Opinió

De reüll

L’altra Obama

Joe Biden es deleix perquè l’ex-primera dama sigui la seva número dos

Barack Obama va assegurar fa temps que tres coses eren ben certes: “La mort, els impostos i que la Michelle no serà candidata a la presidència dels EUA.” A la presidència, potser no. Però aquesta setmana, Joe Biden, el candidat de la normalitat que vol posar fi a l’anomalia trumpiana, ha dit que li encantaria tenir l’ex-primera dama de número dos. Qui no la voldria? Tenir a l’equip Michelle Obama, sovint més respectada que el seu marit, és com muntar un equip de futbol i poder fitxar Messi.

Mentre l’actual president va fent de les seves, Michelle Obama ha venut més de deu milions de còpies de les seves memòries, té agenda pròpia i es dedica a llegir contes per als infants. Brillant i respectada, sap prou bé el pa que s’hi dona, a la Casa Blanca. Per això, l’any passat va negar en una entrevista que tingués cap interès a situar-se en la primera línia política. Ara bé, la cursa demòcrata no està per tirar coets. Després que Bernie Sanders llencés la tovallola, el senador per Vermont va fer una bona campanya, però li va faltar adaptar el seu programa a la realitat electoral dels Estats Units; l’ala més a l’esquerra del partit haurà d’esperar que es consolidin figures amb ganxo com Alexandria Ocasio-Cortez. La realitat és que els demòcrates no veuen clares les presidencials del novembre i, al final, tot dependrà de la voluntat de l’exprimera dama més popular des d’Eleanor Roosevelt i Jacqueline Kennedy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia