Opinió

LA GALERIA

L’etern Pete Best

El primer bateria dels Beatles, que va fer el seu debut estatal a Girona, tocarà el juliol del 2021 al Beatles Weekend de l’Estartit

Del 7 al 12 de juliol estava prevista a l’Estartit una nova edició del Beatles Weekend, la gran trobada dels beatlemaníacs a la Costa Brava, dirigida per Ramon Moreno. Aquest estiu, com tantes altres coses, el Beatles Weekend ha hagut de cancel·lar-se –just l’any que es compleixen els 50 anys de la separació dels Beatles i els 40 de la mort de John Lennon– i ha ajornat fins al 2021 part de la seva programació, inclòs el seu concert estel·lar: l’actuació de la banda de Pete Best, primer bateria del grup de Liverpool, la presència del qual, reprogramada per al 10 de juliol del 2021, consolida definitivament el Beatles Weekend dins del circuit internacional d’encontres beatlemaníacs, perquè en aquest entorn Best és ara mateix la joia de la corona, ja que Paul McCartney i Ringo Starr es mouen en una altra dimensió, inassolible per a la majoria dels mortals. Si un vol testimonis de primera mà sobre la fundació dels Beatles, Best és el gran supervivent, sobretot ara que s’acaba de morir la fotògrafa alemanya Astrid Kirchherr, molt propera al grup en la seva etapa a Hamburg.

Curiosament, el debut de Pete Best a l’Estat espanyol va tenir lloc, ni més ni menys, a Girona, concretament el 7 de març del 2004, dins la 12a Fira del Disc de Col·leccionista, l’última que Jordi Tardà va organitzar a Girona i la mateixa en què es va subhastar un cabell de John Lennon per 3.460 euros.

En aquell moment, Pete Best, nascut el 24 de novembre del 1941, tenia per tant 62 anys, i això vol dir que quan actuï a l’Estartit, si la salut li ho permet, estarà a pocs mesos de fer-ne 80. “L’home que va introduir el beat en els Beatles”, com es presenta al seu web oficial , continua molt actiu i té fins i tot el seu propi festival, el Best Fest, que celebrarà la seva 12a edició el 29 d’agost al Casbah Coffee Club de Liverpool, per commemorar el 60è aniversari de la formació de The Beatles. Com és ben sabut, sempre hi ha un aniversari beatle en perspectiva, i el grup mai no deixa d’estar d’actualitat, també en plena pandèmia. S’acaba de publicar el llibre Abbey Road & Let it be, canción a canción. El último año Beatle, de Tomás Crespo. Best també ha explicat la seva versió dels fets en diversos llibres, però com va dir ara fa 16 anys a Girona, no vol ser vist com l’àngel caigut que no va poder gaudir del paradís beatle. “Només penso en el present i en el futur. La vida continua.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.