Opinió

LA CRÒNICA

El codi QR

L’Ajuntament de Girona ha establert un sistema per evitar el contacte entre ciutadans i funcionaris. Ha instal·lat recepcions a peu de carrer i empra (ai, las!) el vestíbul del Teatre Municipal. La gent fa cua al ras, esperant el seu moment. Només hi funcionen unes àrees, però s’aniran ampliant.

El sistema parteix de la base que tothom a la ciutat té mòbil i coneix bé les trapelleries de la informàtica. La persona que pretengui enllestir algun tema haurà de seguir les normes establertes. Però és molt fàcil de fer-ho! Ens expliquem:

Primer cal demanar cita prèvia. Ja se sap que avui sense cita prèvia no es va enlloc ni t’atén a ningú. Cal fer-ho mitjançant internet, telèfon o correu electrònic. Si tarden a respondre, t’aguantes. I com es materialitza la cita prèvia? Doncs hauràs de conèixer el lloc web creat amb aquesta finalitat. Si no el coneixes, ho tens cru! Obtingut el web i accionat, apareixerà un formulari on seleccionar: “Ajuntament. Plaça del Vi”. Llavors cliques on diu “sol·liciteu cita prèvia”. Seguidament hauràs d’omplir un formulari amb les teves dades personals i l’àrea on vols anar a parar. Se suposa –és clar– que tothom a Girona coneix les “àrees” en què es divideix l’Ajuntament...

Si has aconseguit arribar fins aquí, enhorabona. Llavors s’obrirà – oh, meravella – un codi QR, que és aquell grafisme entremaliat inventat pels japonesos amb traces negres i aspecte de jeroglífic egipci. Has d’amorrar el mòbil al codi QR si ets capaç de fer-ho: has d’imprimir-lo o guardar-lo al mòbil. Pensa que l’hauràs de portar el dia que tinguis la cita i, per tant, compte de no perdre’l o d’esborrar-lo.

Falta un altre pas: obtenir el torn que et pertoqui a la cua que es formarà a l’entrada de l’ajuntament. També es molt fàcil: escaneja el codi QR en el lector de l’expenedor de tiquets que hi haurà allà mateix. Ja tindràs torn. Els monitors t’indicaran quin torn tens i el número del taulell que et toca. Enhorabona! Només cal estar mirant fixament unes pantalles que van senyalant les darreres crides per no perdre el torn quan et toqui. Llavors podràs atansar-te al lloc dels teus somnis, sempre guardant les distancies i amb el morrió posat.

Pensem que Girona ostenta un cens superior als cent mil habitants. No sabem quants estan entrenats per a una cursa com aquesta. Ai, del que no tingui mòbil! Ai, del que no domini la informàtica!

Ben sovint als ciutadans els cal el concurs del consistori per a una enormitat de tràmits, impostos, llicències, sancions... El poder municipal s’ha fet omnívor per a una infinitat de qüestions.

S’ha acabat pujar les escales de les oficines i dirigir-te al primer funcionari que et venia al pas o al mateix alcalde! Ara és una altra època.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia