Opinió

A la tres

Terrorisme polític

“Ni l’Audiencia Nacional té interès en les declaracions dels CDR. Quin cas més estrany, oi?

S’imaginen un país on s’imputin a quatre persones delictes tan greus com terrorisme i tinença d’explosius, entre d’altres, i que ni els detinguin? I on la policia que porta la investigació vinculi aquestes quatre persones a una espècie d’escamot al qual han donat fins i tot un nom que ningú coneixia, format per set persones més a les quals acusa de fabricació d’explosius per dur a terme atemptats però que cap d’elles estigui a presó? I s’imaginen, en aquest país que els deia, que se citi a declarar unes quantes d’aquestes persones, el 30 de juny passat, però que el tribunal que porta el cas, una rèmora del franquisme com és l’Audiencia Nacional, estigui tan interessada en el cas, recordem, de terrorisme que no tingui temps de prendre’ls declaració a tots? I, continuem imaginant, que els citin de nou el 6 de juliol i que, després de 90 minuts esperant, ningú sigui capaç de connectar el jutjat on són amb l’Audiencia Nacional i que els diguin que els tornaran a citar? I que els citin pel dia 21 de juliol i que ningú, tot i que es tracta de, recordem-ho, sospitosos de fabricar bombes!, s’hagi ni preocupat de solucionar el problema tècnic i, de nou, sigui impossible declarar davant el magistrat de l’Audiencia Nacional? Al final, van declarar, per escrit, davant la jutgessa de guàrdia, que ja farà arribar el paper a Madrid.

No sé, aquest país, que ja deuen haver endevinat que és l’Estat espanyol en la causa contra els CDR, no els deu considerar gaire perillosos si els manté lliures i ni es preocupa de prendre’ls declaració. Aquest mateix país que va enviar, previ avís als mitjans de comunicació afins, que van publicar l’operació abans que comencés, 500 guàrdies civils a fer unes detencions que ni per la cèl·lula de l’11-M. Potser és que tot plegat és una operació política contra l’independentisme? Una més? Potser és que hi havia interès a vincular independentisme i terrorisme però no ja per desgastar al moviment, que també, si no per justificar, fins i tot, que es jugui a espies, amb autorització del Tribunal Suprem, contra els seus líders democràtics? No, això només passaria en un país imaginari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia