Opinió

A la tres

Un sistema que trontolla

“Les decisions del Suprem i la jutgessa de vigilància tindran efectes més enllà dels presos polítics

La fiscalia va demanar dimarts a la jutgessa de vigilància penitenciària, la mateixa que li havia rebutjat tots els escrits presentats fins ara en què demanava la revocació de l’article 100.2 als presos polítics, l’article que els permet sortir a treballar o a tenir cura d’un familiar, com preveu la llei, que anul·lés el tercer grau i que, com a mesura cautelar, els tornés a presó mentre es pronunciava sobre aquesta demanda. La situació és tan forçada que la mateixa fiscalia admetia, en l’escrit, que no es tractava d’un recurs d’apel·lació i, que, per tant, no es podria suspendre el tercer grau si no es feia una “interpretació extensiva” de la llei. I aquesta interpretació es va fer, com s’ha fet fins ara en tots els processos contra els acusats dels fets de l’octubre del 2017.

És una obvietat que els poders de l’Estat que han orquestrat la campanya d’escarni contra l’independentisme arran de l’èxit del referèndum de l’1-O, reforçats per l’a por ellos reial del 3-O, no tenen cap recança a l’hora de prendre decisions que acaben perjudicant el sistema mateix. Que el Tribunal Suprem s’atorgui les competències en permisos penitenciaris, o els prengui a qui els ha tingut fins ara, complicarà la vida a milers de presos de l’Estat espanyol. Que, com va fer ahir la jutgessa de vigilància, es deixi sense efecte un acte administratiu sense resolució judicial obre un camí que no sabem pas fins on ens durà.

No calien més evidències perquè sabem perfectament que aquest va ser un judici polític, un judici que cercava la venjança i tallar d’arrel qualsevol possibilitat de trobar una sortida pactada al conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol. Aquesta possibilitat és cada cop més lluny, cosa que farà que la inestabilitat política que viu Catalunya, i l’Estat, continuarà perquè més de dos milions de persones no desapareixeran d’un dia per l’altre, i en aquests anys ha quedat clar que, tot i les profundes diferències, l’objectiu final continua viu. Segurament per això, per la por que té l’Estat, i perquè el PP va crear un frankenstein en fer fer política als jutges, aquests continuen la seva croada. Avalats per corona i govern estatal i sense valorar-ne ni les conseqüències sobre el seu mateix sistema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia