Opinió

De reüll

Els alcaldes diuen “prou”

L’Estat es va reservar en exclusiva el dret a generar dèficit

Aquesta setmana ha començat el degoteig d’ajuntaments de tot l’Estat espanyol que es donen de baixa de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Els alcaldes han dit prou. Creuen que l’entitat que els havia de defensar de les pretensions de l’Estat de recaptar els superàvits municipals no ha fet el que esperaven que fes.

És més, alguns alcaldes ja han començat a declarar-se insubmisos davant les intencions del govern espanyol, tot advertint que no cediran aquests diners i que els incorporaran als pressupostos municipals per fer front a la crisi amb polítiques de proximitat.

L’Estat espanyol va obligar els ajuntaments a reduir les inversions per garantir superàvit arran de la crisi del 2008 i es va reservar, en exclusiva, el dret a generar dèficit invertint en coses tan “útils” com ara l’aeroport de Castelló. Després de la gestió feta en plena crisi de la Covid-19, de la rapidesa amb què van arribar als pobles les mascaretes i solucions hidroalcohòliques, igual que el material de protecció per al personal sanitari, o de l’aturada econòmica provocada pel confinament, juntament amb el galdós plat que el rei emèrit ha deixat a la taula dels fonaments de l’Estat, potser sí que ha arribat el moment de dir “prou”. O esperem que ara surti millor?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia