Opinió

Keep calm

‘Stop bullying’

L’alcaldessa Ada Colau i l’exdiputat de la CUP Antonio Baños van tenir dissabte un petit intercanvi a Twitter que l’alcaldessa va acabar de manera abrupta amb un “#stopbullying”. Donant a entendre, doncs, que el que feia Baños era un assetjament personal, un maltractament físic o psicològic reiterat i mantingut en el temps, normalment en l’àmbit escolar o laboral. Quin era, el maltractament que havia fet saltar així a l’alcaldessa? En concret, Colau responia així al moment en què Baños li recriminava que critiqués la monarquia sense qüestionar el paper del seu grup polític dins del govern espanyol que sosté i protegeix aquesta monarquia. La de Baños, doncs, era una crítica de contingut polític. Però, per a Colau, allò era un maltractament personal insofrible i denunciable.

A primera vista, és una reacció del tot exagerada. Sembla fora de lloc voler comparar-se amb una escolar assetjada pels pinxos de l’escola, quan es tracta del tercer càrrec institucional del país, alcaldessa de la capital de Catalunya, envoltada d’assessors i col·laboradors i de milers de votants que li donen suport. Com a periodista he estat testimoni de com petits alcaldes de poble perdien els nervis pel verb afilat d’algun regidor de l’oposició. Això passa. Però sembla que hem d’esperar molt més de l’alcaldia de Barcelona i que la seva titular se senti més segura i assertiva en les seves opinions públiques sobre la monarquia, per incongruents que siguin amb l’acció del seu espai polític.

En tot cas, és terrible banalitzar així el bullying. El paper de víctima, per atractiu que sigui, cal deixar-lo a les autèntiques víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia