Opinió

De reüll

Hi ha coses increïbles

L’homenatge a les víctimes del 17-A arriba un any més sense respostes

Barcelona es prepara per commemorar dilluns al matí el tercer aniversari dels atemptats del 17 d’agost del 2017, que van costar la vida a 13 persones, dues de les quals eren nens, a la Rambla de Barcelona.

Tot fa pensar que l’homenatge d’aquest any serà un acte purament polític, ja que dimarts l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes i la Plataforma 17-A van suspendre l’acte que volien fer a les set de la tarda per la limitació d’assistents en les concentracions a causa de la Covid-19.

Aquest homenatge arriba un any més amb molts interrogants sense resposta, el principal dels quals és la relació entre l’imam de Ripoll (cervell dels atemptats) i el servei d’espionatge espanyol. Les sospites dels últims mesos s’han centrat en la gestió que la fiscalia i la Guàrdia Civil van fer de la causa i contribueixen a generar un estat de desconfiança respecte a les estructures que haurien de garantir la seguretat de la població.

Sembla que, en una instrucció amb 100.000 folis, no t’hi puguis deixar res per explicar, però, precisament, la sospita d’alguns lletrats és que s’hagi aprofitat el volum de paper per fer difícil detectar algun testimoni clau. Sembla increïble, no?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia