Opinió

LA GALERIA

Head Injury: 25 anys

La banda lloretenca Head Injury ha gravat un tema nou, ‘Más grandes’, més d’una dècada després d’haver plegat

La banda lloretenca de grunge metal Head Injury celebra aquest any el seu 25è aniversari: teòricament es va fundar el 1994, però va ser a principis del 1995 quan el projecte va agafar forma. El grup va estar actiu fins al 2011 i va fer força feina, tot i que els seus components mai no es van dedicar de manera exclusiva a la música. Van tocar molt per tot Catalunya i van arribar a fer un parell de gires per Holanda, gràcies a intercanvis amb altres grups, a través de la xarxa social i musical per excel·lència d’aquella època: Myspace. A més, Head Injury va gravar i es va autoeditar quatre discos, els àlbums Over the Sunset (1997), 4L (2001) i Renacer (2009) i un EP de quatre cançons titulat Despierta (2004) que es tanca amb una potent versió d’Eleanor Rigby de The Beatles. Ara, per celebrar el seu 25è aniversari, el grup ha pujat a les principals plataformes digitals com ara Spotify i iTunes aquests quatre discos. Però, a més a més, el divendres 14 d’agost hi va estrenar també un nou tema, Más grandes, que els músics van enregistrar en ple confinament, cadascú des de casa seva, sense trobar-se mai ni al local d’assaig ni a cap estudi de gravació.

Más grandes –un tema que parla sobre la innocència de l’adolescència, quan ens pensem que ens menjarem el món algun dia– mostra Head Injury en plena forma i amb la mateixa energia o encara més que quan van plegar ara fa gairebé una dècada. El grup està format actualment per Toni Farrés (veu), Albert Vinyals (guitarra i veus) i Josep Gibert (baix), tots tres membres fundadors –de la primera formació ja no hi és el bateria Carles Badal–, més Robert Garcia (guitarra) i Patrick Möls (bateria), que es van incorporar a Head Injury el 2008 i, per tant, van poder participar a la gravació de Renacer.

“Ells eren rars, els inclassificables; poc puristes per als heavies; massa metaleros per a la resta”, s’afirma a la nota de premsa que, ara fa uns mesos, anunciava la reedició digital de la seva obra completa. De fet, en els seus orígens reconeixien influències de grups com ara Faith No More i, especialment, Soundgarden: Head Injury és un tema del primer àlbum de la banda de Chris Cornell, Ultramega OK (1988). Ara, els membres de Head Injury ja no es volen menjar el món tocant en un grup de rock, però continuaran component i gravant nous temes, al seu ritme, perquè el món no se’ls mengi a ells. I si els proposen un bon concert, el faran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.