Opinió

De reüll

La Caputxeta i les tisores de Franco

Rajoy va utilitzar totes les eines de l’Estat contra Catalunya

El Parlament representa el poble de Catalunya, té el seu origen en l’elecció democràtica i directa dels diputats, i és independent i inviolable. La inviolabilitat del Parlament i el valor del vot directe dels ciutadans de Catalunya van ser algunes de les premisses que es van posar en dubte durant el govern de Mariano Rajoy. Des de la campanya del PP contra l’Estatut de Catalunya fins a la moció de censura que el va fer fora del govern espanyol, Rajoy va utilitzar totes les eines que els poders de l’Estat li van posar a l’abast contra Catalunya, amb el 155 com a colofó final.

Però, quan i com es va aixecar el 155? Era, el 155, l’ombra de Rajoy?

O tenia vida pròpia?

La divisió que hi ha entre els partits independentistes catalans sobre la decisió del secretari general del Parlament, Xavier Muro, de publicar al BOPC determinades decisions mutilades, és la forma que el 155 pren sota el govern del PSOE. Només hi ha una cosa pitjor que la censura: l’autocensura.

La pressió del Tribunal Constitucional als funcionaris del Parlament no deixa de ser la repressió vestida de Caputxeta Vermella, amb les tisores a la mà. Les mateixes tisores que Franco va utilitzar durant 40 anys per evitar que el cinema obrís els ulls a la població, ara s’amaguen darrere les cortines del saló de sessions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia