Opinió

De reüll

Apel·lant a la responsabilitat

Lluny de generar confiança, tornem al discurs de la por

El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar la prohibició de les reunions de més de deu persones tant en espais públics com en espais privats. Ha arribat el moment de recuperar el control dels contagis per començar el curs amb el millor escenari possible per fer front a la Covid-19. Com a país no ens podem permetre tornar a l’escenari de la primavera passada. Catalunya ha de recuperar l’activitat lectiva i, per extensió, econòmica.

Tant Torra com la consellera Vergés van apel·lar a la responsabilitat individual de cadascú per crear bombolles de relacions socials al màxim de reduïdes possible, tal com han fet altres països de la UE fins que es pugui controlar la pandèmia i, fins i tot, eradicar el virus, va dir Vergés.

La resposta no es va fer esperar. A la tarda, alguns ciutadans, fent ús d’aquesta responsabilitat individual, van començar a anul·lar casaments i celebracions previstos per a aquesta tardor. Milions d’euros que queden als llimbs. Torra va dir que està disposat a generar el dèficit que faci falta per atendre les necessitats de la ciutadania. Lluny de generar confiança, una vegada més, tornem al discurs de la por. Però el discurs de la por no ens agrada. Qui apel·la a la responsabilitat del govern?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia