Opinió

De reüll

Les pel·lícules, els nous aparadors

Una nova app identifica els objectes que veus a les pel·lícules per comprar-los

Diuen que aquesta pandèmia canviarà de dalt a baix els hàbits de la societat capitalista, i les veus més optimistes consideren que pot ser una oportunitat per canviar tot allò que no funciona i que en certa manera ens ha portat fins on som ara. Però malauradament, tot i mantenir certa esperança, els primers indicis que es perfilen no ajuden a alimentar-la.

Fins ara l’epidèmia de la Covid ha fet sobresortir tots els errors i dèficits del sistema sanitari i aviat ens exposarà les deficiències del sistema educatiu no sense abans recordar-nos la vulnerabilitat en què s’han trobat els serveis socials i la cura de la gent gran. La Covid ha fet aflorar les deficiències del sistema que restaven amagades com a conseqüència d’un neoliberalisme basat en el consumisme de molts per al benefici econòmic d’uns pocs. Un treball que la massa de treballadors hem portat a terme de la manera més altruista possible, fins i tot pagant per ser-ne esclaus, i que ara es podia veure amenaçada pel confinament i la crisi. Però no cal patir, la Covid pot fer tancar botigues i aparadors, però el sistema, a través d’un clic al mòbil, ens ofereix un nou camí on consumir i comprar tot allò que ens entri pels ulls fins i tot quan l’objecte del desig pertany a una altra dimensió com ara el cinema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia