Opinió

A la tres

Entre verges i comissaris

“Les clavegueres de l’Estat estan a punt d’empassar-se el mateix exministre Fernández Díaz

Les clavegueres de l’Estat fan molta pudor i ara mateix estan a punt d’empassar-se l’exministre Jorge Fernández Díaz, l’exsecretària general del PP Dolores de Cospedal i qui sap si l’expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy. A molts ens agradaria que així fos i que paguessin, finalment, per la guerra bruta contra Catalunya que van endegar per aturar el procés d’independència, i també per altres tantes coses com els sobres amb diner negre que repartien al partit o l’espionatge a qui havia estat el seu tresorer Luis Bárcenas, a qui Rajoy demanava que fos fort.

Luis, sé fuerte”, mentre t’apunyalo per l’esquena, bé, no tant, només t’espiem i et robem la documentació que tinguis i que ens pugui comprometre. No sigui que no fossis tan fort com t’havíem desitjat. Tot això és el que sembla que hauria ordenat l’exministre d’Interior, Fernández Díaz, entre condecoració i condecoració a verges pel seus serveis a la Patria o mentre conversava amb Marcelo, el seu àngel de la guarda. Es veu que la Cospedal també estava al cas de tot plegat, segons assegura l’exnúmero dos d’Interior, Francisco Martínez, a punt de desvelar-ho tot i enviar-los tots avall. Que vigili perquè tots sabem com han acabat alguns dels implicats, i no pas pocs, en altres casos en què l’honor del Partit Popular estava en joc.

I, entremig, tot de personatges que semblen trets de qualsevol pel·lícula d’espies dolenta, una espanyolada d’aquelles que, sovint, ens amargaven les tardes de cinema al preciós Centro-Cine de Torroella de Montgrí. La gran estrella, el comissari José Manuel Villarejo, rata major de les clavagueres de l’Estat, que ho gravava tot i més, que tenir un as a la màniga no fa mai mal. Després, hi ha el Gordo, Enrique García Castaño, un altre comissari, talp de Villarejo a la Policía Nacional i amic de l’últim protagonista de la trama, el millor de tots: Silverio Nieto, un capellà de vocació tardana, exmarí mercant, expolicia, exjutge, antic tutor de pràctiques del president del Suprem, Carles Lesmes, confessor de Fernández Díaz i home de confiança per fer feines soterrades a la Conferència Episcopal Espanyola. Qui en dona més?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia